Full de ruta

Barri el Fornàs

Aquesta entrada vol ser el recull, i recordatori, de les accions que cal dur a terme al nostre barri. Sabem que no són actuacions petites si no que tenen certa envergadura. No es pot assumir tot de cop, però si de mica en mica, cap un objectiu CLAR i únic.

Desitgem i esperem que un dia o altre es facin realitat.

Arbrat passeig President Tarradellas

Què tal un passeig de plataners ple d’ombra a l’estiu i sol a l’hivern? Els actuals arbres no funcionen al nostre passeig. S’han canviat un munt de vegades amb el mateix resultat, potser ja va sent hora de fer alguna cosa diferent.

Si busques resultats diferents, no facis sempre el mateix. (Albert Einstein).

Situació actual

Full de ruta - Arbres moribunds del passeig
Full de ruta - Arbres moribunds del passeig

Espai esportiu de lliure accés

Què tal una pista de bàsquet al costat del parc infantil? Una mica de ciment i dues cistelles perquè els nostres joves puguin practicar una mica d’esport. Fa anys, disposàvem d’accés a camps de futbol provisionals de terra a la zona esportiva del Fornàs, però la seva remodelació va fer desaparèixer aquests camps de futbol, deixant el barri mancat d’aquests tipus d’instal·lacions.

Situació actual

Full de ruta - Pista esportiva

Asfaltat aparcament de davant el CEM el Fornàs

Un altre tema molt reivindicat al llarg dels anys és rebaixar i asfaltar l’actual aparcament de terra de davant el CEM el Fornàs.

La remodelació del CEM amb la incorporació del Pavelló Xavier Tondo i Volpini i les sales de fitness ha incrementat notablement el nombre d’usuaris del centre, ja siguin de Valls com de rodalies. Molts utilitzen el vehicle privat per arribar-hi i es fa necessari poder-lo aparcar correctament, sense castigar els veïns del voltant.

Precisament la demanda és per millorar les zones d’aparcament i, a més, disposar d’un espai per celebrar els actes al carrer sense interferir en el trànsit rodat (com exemple, per la Festa Major s’han de tancar els carrers i traginar taules i cadires amunt i avall cada dia per poder obrir el carrer al trànsit).

Situació actual

Full de ruta - Aparcament pavimentat

Trasllat de l’Estació Transformadora Elèctrica

Ja va sent hora que es tregui l’estació transformadora elèctrica del nucli de la ciutat. És cert que ja hi era abans de crear-se el barri, però la ciutat s’ha fet gran al seu voltant, les coses canvien, i ja és hora que se li trobi una altra ubicació més adequada al servei que ofereix.

Situació actual

Full de ruta - Estació Elèctrica

Zones sense pavimentar

Relacionat amb l’Estació Transformadora Elèctrica, la zona de sota la línia elèctrica, entre el parc infantil i el carrer Marc Fusté manca acabar d’urbanitzar. La pista de bàsquet, el local social, més zona verda, … millor que els rocs que hi ha ara.

Situació actual

Full de ruta - Urbanització
Full de ruta - Urbanització

Parc dels Països Catalans

Un projecte no només de barri sinó de ciutat, que el sentim almenys des de l’any 1998. En quants programes electorals ho hem vist plasmat i mai s’ha dut a terme?

Valls és una ciutat que li manquen zones verdes on poder practicar esport, passejar, descansar… Teníem un gran terreny que ha anat perdent metres (remodelació del CEM el Fornàs, comissaria dels Mossos d’Esquadra…). Encara continua sent una zona gran en què es pot fer un gran parc de ciutat. FEM-LO! Com diem des de la Junta, no cal fer les coses començant i acabar ja, així no es farà mai! Fem les coses pas a pas, que ara tenim un arbre, plantem l’arbre; que tenim un arbust, plantem l’arbust i així successivament; com les formiguetes. I algun dia serà una realitat.

Situació actual

Full de Ruta - Parc dels Països Catalans

Local social Associació de Veïns

El 2014 hem estrenat dues casetes prefabricades propietat de l’Associació com a magatzem provisional per guardar els ferros i trastos necessaris dels diferents actes.

Aprofitant un petit espai perquè es pugui realitzar alguna que altra reunió de no més de 10 persones. No obstant, la falta d’un local social adequat per a la realització de tots aquests tipus d’activitats és una mancança significativa. Algun dia o altre esperem poder anunciar aquesta esperada infraestructura.

Situació actual

Assemblea General 2014 - Adquisició de casetes