Ocells

Fem un poble viu amb caixes niu

Els alumnes de 4art d’ESO de l’escola Cor de Maria, estan realitzant un projecte anomenat “FEM UN POBLE VIU AMB CAIXES NIU”.

Amb aquesta iniciativa es pretén conèixer millor el nostre entorn i els ocells que habiten dins del nucli urbà. Per això s’han instal·lat 37 caixes nius en diferents punts de la ciutat, totes identificades amb números i/o lletres. El nostre barri és un dels escollits, a la zona enjardinada de la plaça President Companys.

caixes niu

Els alumnes faran un seguiment de les caixes nius per saber quines són les espècies més comunes que s’instal·len i quina serà l’ocupació en els mesos de cria. Ells mateixos han dissenyat i fabricat diferents tipus de caixes per a les diverses espècies.

També es convida a la participació dels ciutadans, que podran aportar qualsevol observació, fotografia o dada d’interès i enviar-ho a l’adreça de correu electrònic: nius@cordemaria.cat.

Tota la informació que es vagi recollint s’anirà penjant a la següent pàgina web: www.cordemariavalls.cat/nius, on també es podrà consultar l’elaboració del projecte i l’emplaçament de cadascuna de les caixes.

Fitxes de camp

Pels més observadors, aquestes guies extretes de la web Ocells dels Jardins, us poden ajudar a identificar-los millor.

I potser no tot s’acaba amb els ocells i trobem alguna que altra sorpresa pels nostres parcs.