El nou parc de barres ja és una realitat

La inauguració del nou equipament es va fer dissabte 3 de març

 

El Fornàs ja compta amb un Street Workout (lloc d’entrenament de carrer)amb l’objectiu que es converteixi en un moviment socioesportiu que es basa en la pràctica de l’exercici físic a l’aire lliure, usualment en parcs i espais públics usant el propi cos i l’entorn. Es tracta d’una modalitat que va més enllà de l’entrenament ja que es considera també un estil de vida, caracteritzat per valors com el respecte i l’educació.

El parc de barres de Valls consisteix en un conjunt d’elements de barres fixes que permeten a l’usuari/a treballar una sèrie d’exercicis de braços per a millorar la condició física, així com també treballar l’equilibri i la coordinació. Les dimensions del parc de barres de Valls permetrà celebrar-hi diferents esdeveniments i també competicions, tant per a practicants inicials com per a persones que vulguin perfeccionar el seu estil.

La construcció de l’Street Workout, que ha comptat amb una inversió final de 13.500 euros, és resultat d’una demanda creixent a la ciutat de Valls, com ja disposen altres municipis de l’entorn. Valls compta, a més, amb una entitat que agrupa persones que realitzen aquesta modalitat esportiva, es tracta d’Steel Monkeys Barz. Cal recordar, en aquest sentit, que el parc de barres és una de les propostes guanyadores dels pressupostos participatius de 2017, a través dels quals s’ha finançat gran part del projecte, i és també un dels projectes que ja es contemplen en el recent aprovat Pla Local de Joventut de Valls, realitzat per la regidoria de Joventut i Acció Cívica.

El passat dissabte 3 de març, VallsJove va organitzar una jornada plena d’activitats relacionades amb l’street workout. Les activitats van estar organitzats conjuntament amb el Patronat Municipal d’Esports, Valls Monkeys Barz i la col·laboració de l’AAVV del Fornàs.