La pista de bàsquet a l’aire lliure s’inclou dins dels pressupostos participatius 2018

El nou equipament esportiu va quedar per darrere de les millores del Parc Mas Miquel i l’Espai VallsGat, que va ser la proposta guanyadora

El passat divendres 1 de desembre es van presentar al Teatre Principal els resultats de les votacions ciutadanes dels pressupostos participatius per a l’any 2018, en una sessió de retorn a la ciutadania per fer balanç. Entre les 35 propostes que els vallencs i vallenques van poder votar entre el 19 i el 26 de novembre, els projectes guanyadors que s’inclouran als pressupostos municipals de l’any vinent seran un local per a la protecció de gats, millores al parc del Mas Miquel i una pista de bàsquet d’accés lliure que es construirà al barri del Fornàs, a prop de la zona de l’skatepark.

El total de 752 vots emesos, 634 (84,3%) van ser presencials en els diferents punts de votació habilitats en espais municipals, mentre que 118 van ser de ciutadans que van optar per votar online a través de la plataforma a la web municipal. Els vallencs podien escollir entre 3 dels 35 projectes a votació. Aquesta ha estat la segona edició dels pressupostos participatius a la ciutat de Valls i la primera en la que han estat els mateixos ciutadans els que han presentat les propostes que s’han sotmès a votació popular.

Finalment, la proposta més votada va ser la de l’espai per a Vallsgat amb 156 vots (20,7%), seguida pel projecte de millora del parc del Mas Miquel amb 140 vots (18,6%) i la pista de bàsquet del Fornàs amb 132 vots (17,6%). Totes tres s’inclouran en els pressupostos municipals per a l’exercici 2018.

El projecte

L’actuació compta amb un pressupost de 50.000 euros i permetrà construir una pista de bàsquet d’accés lliure i gratuït al barri del Fornàs, en concret a la zona de l’skatepark. D’aquesta manera, amb la nova pista es reforçarà aquest espai com a zona d’oci i d’esport juvenil i ciutadà, en un àmbit en què enguany s’ha inaugurat el parc street workout, que va ser escollit als pressupostos participatius de l’any 2017. Les obres haurien de ser una realitat durant el tercer trimestre del 2018.